Prosecco Colfondo Bio Sur Lie Fratelli Collavo

Colfondo Vino Bianco Frizzante Sur Lie z vinařství Fratelli Collavo.
Šumivé nefiltrované víno se sekundární fermentací v lahvi a zrající na jemných kvasničných kalech (sur lie). 

Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Kód: 261
Značka: Fratelli Collavo
309 Kč
Kategorie: Veneto
Odrůda: Glera
Typ vína: šumivé
Položka byla vyprodána…

Odrůda: Glera 90%, Bianchetta Treviso 5%, Perera 5%. Organické hrozny pouze z vlastních vinic.
Apelace: DOC Treviso, šumivé nefiltrované víno se sekundární fermentací v lahvi, zrání sur lie
Půdní podloží: jíl a vápenec
Sklizeň: obvykle poslední týden v září, ruční sběr
Vinifikace: jemné lisování a fermentace za teploty 18°C, nefiltrováno
Alkohol: 11 % vol.
Kyselina: 5,5 g/l
Zbytkový cukr: 0 g/l

Vyjádření tradičních kopců okolo Valdobbiadene. Toto Prosecco evokuje různé a měnící se vjemy. Díky prodlouženému kontaktu s kvasinkami se aromata vyvíjejí dlouho, od prvotních čerstvých ovocných tónů po komplexnější chuť zralejšího ovoce a toustu. Nejlépe chutná od července rok po sklizni.

Doporučená teplota servírování je 8-10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:


Azienda Agricola Fratelli Collavo je vinařství v Benátsku, konkrétně v městečku Valdobbiadene, pracující udržitelným způsobem s láskou k jejich půdě. Bratři Massimo, Marco a Mauro pokračují v rodinné tradici, kterou jim předal jejich otec Cesare v 60. letech 20. století a obhospodařují nyní okolo 8 ha, z toho na 5 ha kultivují vinnou révu, na 1 ha obilí a zbytek plochy tvoří pastviny a lesy.

Definovat vinařství Fratelli Collavo pouze jako organické zní příliš jednodušše. Bratři se opírají o organické metody, z nich ale dál vytváří nejvýše udržitelné zemědělské postupy, tak aby vše bylo v souladu s přírodou, která je obklopuje, tak se zvěří, která v okolí žije.

Největší důraz je kladen na úrodnost půdy, oživení a konstantní obnovu půdního systému, který byl zničený postupně během let konvenčního zemědělství. Humusové substance ve formě kompostu a hnoje spolu s mikroorganismy, které obnovují bakteriální mikroflóru okolo kořenů, poskytují rostlinám ideální podmínky a ty jsou potom silnější, zdravější a méně náchylné. Není to o boji s nepřáteli a chorobami, ale spíše o pochopení a respektu přírodních cyklů a hledání správné rovnováhy v rámci ekosystému.

Celková filozofie je taková, že staví přírodu do hlavní role a vidí ji jako spojence, jedině tak je možné vystavět spolupráci, která setrvá a nepovede pouze k postupnému vyčerpání. Hlavní tři cíle vinařství jsou zachování úrodnosti půdy, mít zdravé rostliny, které nebudou náchylné k chorobám a získat produkt nejvyšší kvality.