Prosecco Colfondo Bio Sur Lie Fratelli Collavo

Kód: 261
329 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
1.6.2022

Colfondo Vino Bianco Frizzante Sur Lie z vinařství Fratelli Collavo.
Šumivé nefiltrované víno se sekundární fermentací v lahvi a zrající na jemných kvasničných kalech (sur lie). 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůda: Glera 90%, Bianchetta Treviso 5%, Perera 5%. Organické hrozny pouze z vlastních vinic.
Apelace: DOC Treviso, šumivé nefiltrované víno se sekundární fermentací v lahvi, zrání sur lie
Půdní podloží: jíl a vápenec
Sklizeň: obvykle poslední týden v září, ruční sběr
Vinifikace: jemné lisování a fermentace za teploty 18°C, nefiltrováno
Alkohol: 11 % vol.
Kyselina: 5,5 g/l
Zbytkový cukr: 0 g/l

Vyjádření tradičních kopců okolo Valdobbiadene. Toto Prosecco evokuje různé a měnící se vjemy. Díky prodlouženému kontaktu s kvasinkami se aromata vyvíjejí dlouho, od prvotních čerstvých ovocných tónů po komplexnější chuť zralejšího ovoce a toustu. Nejlépe chutná od července rok po sklizni.

Doporučená teplota servírování je 8-10°C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Veneto
Odrůda: Glera
Typ vína: šumivé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:


Azienda Agricola Fratelli Collavo je vinařství v Benátsku, konkrétně v městečku Valdobbiadene, pracující udržitelným způsobem s láskou k jejich půdě. Bratři Massimo, Marco a Mauro pokračují v rodinné tradici, kterou jim předal jejich otec Cesare v 60. letech 20. století a obhospodařují nyní okolo 8 ha, z toho na 5 ha kultivují vinnou révu, na 1 ha obilí a zbytek plochy tvoří pastviny a lesy.

Definovat vinařství Fratelli Collavo pouze jako organické zní příliš jednodušše. Bratři se opírají o organické metody, z nich ale dál vytváří nejvýše udržitelné zemědělské postupy, tak aby vše bylo v souladu s přírodou, která je obklopuje, tak se zvěří, která v okolí žije.

Největší důraz je kladen na úrodnost půdy, oživení a konstantní obnovu půdního systému, který byl zničený postupně během let konvenčního zemědělství. Humusové substance ve formě kompostu a hnoje spolu s mikroorganismy, které obnovují bakteriální mikroflóru okolo kořenů, poskytují rostlinám ideální podmínky a ty jsou potom silnější, zdravější a méně náchylné. Není to o boji s nepřáteli a chorobami, ale spíše o pochopení a respektu přírodních cyklů a hledání správné rovnováhy v rámci ekosystému.

Celková filozofie je taková, že staví přírodu do hlavní role a vidí ji jako spojence, jedině tak je možné vystavět spolupráci, která setrvá a nepovede pouze k postupnému vyčerpání. Hlavní tři cíle vinařství jsou zachování úrodnosti půdy, mít zdravé rostliny, které nebudou náchylné k chorobám a získat produkt nejvyšší kvality.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení