Prosecco Bio Settolo DOC Extra Dry Fratelli Collavo

Kód: 258
289 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
1.6.2022

‚Settolo‘ Prosecco DOC Treviso Spumante Extra Dry z vinařství Fratelli Collavo.
Charakteristické a čisté Prosecco na každodenní pití v apelaci DOC Treviso, kategorie Extra dry.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůdy: 90% Glera (Prosecco), Bianchetta Treviso a Perera. Organické hrozny pouze z vlastních vinic.
Apelace: Prosecco DOC Treviso, Extra dry
Půdní podloží: jíl a vápenec
Sklizeň: obvykle poslední týden v září, ruční sběr
Vinifikace: jemné lisování a fermentace za teploty 18°C, sekundární fermentace v nerezových tancích (metoda Charmat)
Alkohol: 11,5 % vol.
Kyselina: 5,8 g/l
Zbytkový cukr: 13,5 g/l
Množství SO2: < 90 mg/l

Šumivé víno s jemným, ale dlouhotrvajícím perlením. Žlutozelená barva, dobrá intenzita aromatiky na nose s tóny zelených jablek a květin. Na chuti je příjemná šťavnatá kyselina a víno je dobře strukturované a harmonické.

Vynikající jako aperitif, ale dobře se kombinuje také s pastou nebo jídly s rýží, zeleninou a lehkým seafoodem.

Doporučená teplota servírování je 8-10°C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Veneto
Odrůda: Glera
Typ vína: šumivé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:


Azienda Agricola Fratelli Collavo je vinařství v Benátsku, konkrétně v městečku Valdobbiadene, pracující udržitelným způsobem s láskou k jejich půdě. Bratři Massimo, Marco a Mauro pokračují v rodinné tradici, kterou jim předal jejich otec Cesare v 60. letech 20. století a obhospodařují nyní okolo 8 ha, z toho na 5 ha kultivují vinnou révu, na 1 ha obilí a zbytek plochy tvoří pastviny a lesy.

Definovat vinařství Fratelli Collavo pouze jako organické zní příliš jednodušše. Bratři se opírají o organické metody, z nich ale dál vytváří nejvýše udržitelné zemědělské postupy, tak aby vše bylo v souladu s přírodou, která je obklopuje, tak se zvěří, která v okolí žije.

Největší důraz je kladen na úrodnost půdy, oživení a konstantní obnovu půdního systému, který byl zničený postupně během let konvenčního zemědělství. Humusové substance ve formě kompostu a hnoje spolu s mikroorganismy, které obnovují bakteriální mikroflóru okolo kořenů, poskytují rostlinám ideální podmínky a ty jsou potom silnější, zdravější a méně náchylné. Není to o boji s nepřáteli a chorobami, ale spíše o pochopení a respektu přírodních cyklů a hledání správné rovnováhy v rámci ekosystému.

Celková filozofie je taková, že staví přírodu do hlavní role a vidí ji jako spojence, jedině tak je možné vystavět spolupráci, která setrvá a nepovede pouze k postupnému vyčerpání. Hlavní tři cíle vinařství jsou zachování úrodnosti půdy, mít zdravé rostliny, které nebudou náchylné k chorobám a získat produkt nejvyšší kvality.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení