Prosecco Bio Superiore Costa Rubana Valdobbiadene DOCG Extra Dry Millesimato Fratelli Collavo

Kód: 267
399 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
1.6.2022

Ročníkové Prosecco z nejvyšší apelace v kategorii Extra dry.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Millesimato ‚Costa Rubana‘ Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore Spumante Extra Dry Fratelli Collavo 2019
Odrůda: Glera 100% - z organických hroznů
Apelace: Valdobbiadene DOCG Prosecco Spumante, Extra dry
Půdní podloží: jílovité půdy
Sklizeň: poslední týden v září, ruční sběr
Vinifikace: jemné lisování a fermentace za teploty 18°C, sekundární fermentace v nerezových tancích (metoda Charmat)
Alkohol: 11,5 % vol.
Kyselina: 5,5 g/l
Zbytkový cukr: 15 g/l
Množství SO2: < 90 mg/l

Žlutozelená barva, aromatické a ovocné víno s ovocnými tóny. Chuť je čerstvá a dlouhotrvající, velmi elegatní a vyvážená.

Doporučená teplota servírování je 8-10°C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Veneto
Cukernatost: vyšší obsah zbyt. cukru
Odrůda: Glera
Typ vína: šumivé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:


Azienda Agricola Fratelli Collavo je vinařství v Benátsku, konkrétně v městečku Valdobbiadene, pracující udržitelným způsobem s láskou k jejich půdě. Bratři Massimo, Marco a Mauro pokračují v rodinné tradici, kterou jim předal jejich otec Cesare v 60. letech 20. století a obhospodařují nyní okolo 8 ha, z toho na 5 ha kultivují vinnou révu, na 1 ha obilí a zbytek plochy tvoří pastviny a lesy.

Definovat vinařství Fratelli Collavo pouze jako organické zní příliš jednodušše. Bratři se opírají o organické metody, z nich ale dál vytváří nejvýše udržitelné zemědělské postupy, tak aby vše bylo v souladu s přírodou, která je obklopuje, tak se zvěří, která v okolí žije.

Největší důraz je kladen na úrodnost půdy, oživení a konstantní obnovu půdního systému, který byl zničený postupně během let konvenčního zemědělství. Humusové substance ve formě kompostu a hnoje spolu s mikroorganismy, které obnovují bakteriální mikroflóru okolo kořenů, poskytují rostlinám ideální podmínky a ty jsou potom silnější, zdravější a méně náchylné. Není to o boji s nepřáteli a chorobami, ale spíše o pochopení a respektu přírodních cyklů a hledání správné rovnováhy v rámci ekosystému.

Celková filozofie je taková, že staví přírodu do hlavní role a vidí ji jako spojence, jedině tak je možné vystavět spolupráci, která setrvá a nepovede pouze k postupnému vyčerpání. Hlavní tři cíle vinařství jsou zachování úrodnosti půdy, mít zdravé rostliny, které nebudou náchylné k chorobám a získat produkt nejvyšší kvality.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení