Prosecco Bio Superiore Costa Rubana Valdobbiadene DOCG Extra Dry Millesimato Fratelli Collavo
Kód: 267Související produkty
Detailní popis produktu
Millesimato ‚Costa Rubana‘ Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore Spumante Extra Dry Fratelli Collavo 2019
Odrůda: Glera 100% - z organických hroznů
Apelace: Valdobbiadene DOCG Prosecco Spumante, Extra dry
Půdní podloží: jílovité půdy
Sklizeň: poslední týden v září, ruční sběr
Vinifikace: jemné lisování a fermentace za teploty 18°C, sekundární fermentace v nerezových tancích (metoda Charmat)
Alkohol: 11,5 % vol.
Kyselina: 5,5 g/l
Zbytkový cukr: 15 g/l
Množství SO2: < 90 mg/l
Žlutozelená barva, aromatické a ovocné víno s ovocnými tóny. Chuť je čerstvá a dlouhotrvající, velmi elegatní a vyvážená.
Doporučená teplota servírování je 8-10°C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína z celé Evropy |
---|---|
Cukernatost: | vyšší obsah zbyt. cukru |
Odrůda: | Glera |
Typ vína: | šumivé |
Azienda Agricola Fratelli Collavo je vinařství v Benátsku, konkrétně v městečku Valdobbiadene, pracující udržitelným způsobem s láskou k jejich půdě. Bratři Massimo, Marco a Mauro pokračují v rodinné tradici, kterou jim předal jejich otec Cesare v 60. letech 20. století a obhospodařují nyní okolo 8 ha, z toho na 5 ha kultivují vinnou révu, na 1 ha obilí a zbytek plochy tvoří pastviny a lesy.
Definovat vinařství Fratelli Collavo pouze jako organické zní příliš jednodušše. Bratři se opírají o organické metody, z nich ale dál vytváří nejvýše udržitelné zemědělské postupy, tak aby vše bylo v souladu s přírodou, která je obklopuje, tak se zvěří, která v okolí žije.
Největší důraz je kladen na úrodnost půdy, oživení a konstantní obnovu půdního systému, který byl zničený postupně během let konvenčního zemědělství. Humusové substance ve formě kompostu a hnoje spolu s mikroorganismy, které obnovují bakteriální mikroflóru okolo kořenů, poskytují rostlinám ideální podmínky a ty jsou potom silnější, zdravější a méně náchylné. Není to o boji s nepřáteli a chorobami, ale spíše o pochopení a respektu přírodních cyklů a hledání správné rovnováhy v rámci ekosystému.
Celková filozofie je taková, že staví přírodu do hlavní role a vidí ji jako spojence, jedině tak je možné vystavět spolupráci, která setrvá a nepovede pouze k postupnému vyčerpání. Hlavní tři cíle vinařství jsou zachování úrodnosti půdy, mít zdravé rostliny, které nebudou náchylné k chorobám a získat produkt nejvyšší kvality.