Nerello Mascallese Selezioni Ottoventi 2017, Sicílie

Kód: 597
Novinka
Značka: Ottoventi
519 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
1.6.2022

Nerello Mascalese v apelaci IGT Terre Siciliane z řady Selezioni vinařství Ottoventi. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Intenzivní vůně červených peckovin, moruše a bylinkových tónů se snoubí v toto velmi harmonické, elegantní a bohaté víno. Skvělá struktura, plné tělo a dlouhý kořenitý závěr. Velké červené víno s typickou dochutí mandlí či marcipánu.

Sklizeň proběhla ručně v druhé polovině září. Fermentace pouze s přírodními kvasinkami za kontrolované teploty 25°C. 
Proběhla také malolaktická fermentace. 
Víno zrálo 16 měsíců v nových francouzských sudech typu barrique. Poté ještě 18 měsíců na lahvi.

Vinohrady se nachází v oblasti Valderice na západě Sicílie v nadmořské výšce 280 m.n.m., řez Guyot, hustota je 4000 keřů na ha a výnos 3500 kg na ha. Stáří keřů je minimálně 10 let. 

Hrozny pro toto víno mají bio a vegan certifikaci. 

Alkohol: 13,5 vol.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sicílie
Odrůda: Nerello Mascalese
Typ vína: červené

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Ottoventi se nachází na úplném západě Sicílie ve městě Trapani. Ottoventi se zabývá výrobou vína z ekologicky certifikovaných hroznů typických pro jejich oblast a prémiového olivového oleje. V čele vinařství i rodiny Ottoventi jsou Antonino a Giuseppina. Vinařství dále od samého zrodu zaměstnává Sarru a Antonina Mazzara ve vedoucích a marketingových funkcích. Budova vinařství je postavena na úpatí hory Erice. 

Vinice se rozkládají na zhruba 40 hektarech na území Erice, Valderice a Trapani. Vinice jsou kultivované mezi pevninou a mořem za stálých vlivů středomořských větrů. Díky větru jsou hrozny suché a zdravé. Větraná vinice má nižší výskyt fytopatologií, což minimalizuje nezbytnou léčbu a proto se vinařství v tomto směru soustředí spíše na prevenci. 

Cílem je tvorba čerstvých ale dobře strukturovaných vín s velkou mineralitou a přirozeným charakterem. Naproti tomu, co bývalo na Sicílii běžné, Ottoventi sklízí své hrozny nikoli tehdy, když mají nejvyšší obsah cukru, ale když jsou dokonale zralé, a proto jsou schopni ve svých vínech vyjádřit to nejlepší z hlediska aroma, chuti a struktury a zachovat u toho osvěžující kyselinu. Sklizeň proto obvykle končí o dva až tři týdny dříve než jsou tradiční místní zvyky. Díky tomu jsou hrozny, a tedy i vína bohatá a schopná uchovat si životnost. Tato strategie sklizně je vždy kombinována s manuální sklizní hroznů spolu s použitím technik zpracování určených k zabránění poškození a oxidaci a zachování tak zdravých hroznů po celý proces, což je naprosto klíčové při výrobě kvalitních vín.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení