Nerello Mascallese Selezioni Ottoventi 2017, Sicílie

Nerello Mascalese v apelaci IGT Terre Siciliane z řady Selezioni vinařství Ottoventi. 

Můžeme doručit do:
1.12.2021
Skladem (> 5 ks)
Kód: 597
Značka: Ottoventi
519 Kč
Kategorie: Sicílie
Odrůda: Nerello Mascalese
Typ vína: červené
Ottoventi NerelloMascalese 2018
Novinka

Intenzivní vůně červených peckovin, moruše a bylinkových tónů se snoubí v toto velmi harmonické, elegantní a bohaté víno. Skvělá struktura, plné tělo a dlouhý kořenitý závěr. Velké červené víno s typickou dochutí mandlí či marcipánu.

Sklizeň proběhla ručně v druhé polovině září. Fermentace pouze s přírodními kvasinkami za kontrolované teploty 25°C. 
Proběhla také malolaktická fermentace. 
Víno zrálo 16 měsíců v nových francouzských sudech typu barrique. Poté ještě 18 měsíců na lahvi.

Vinohrady se nachází v oblasti Valderice na západě Sicílie v nadmořské výšce 280 m.n.m., řez Guyot, hustota je 4000 keřů na ha a výnos 3500 kg na ha. Stáří keřů je minimálně 10 let. 

Hrozny pro toto víno mají bio a vegan certifikaci. 

Alkohol: 13,5 vol.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Ottoventi se nachází na úplném západě Sicílie ve městě Trapani. Ottoventi se zabývá výrobou vína z ekologicky certifikovaných hroznů typických pro jejich oblast a prémiového olivového oleje. V čele vinařství i rodiny Ottoventi jsou Antonino a Giuseppina. Vinařství dále od samého zrodu zaměstnává Sarru a Antonina Mazzara ve vedoucích a marketingových funkcích. Budova vinařství je postavena na úpatí hory Erice. 

Vinice se rozkládají na zhruba 40 hektarech na území Erice, Valderice a Trapani. Vinice jsou kultivované mezi pevninou a mořem za stálých vlivů středomořských větrů. Díky větru jsou hrozny suché a zdravé. Větraná vinice má nižší výskyt fytopatologií, což minimalizuje nezbytnou léčbu a proto se vinařství v tomto směru soustředí spíše na prevenci. 

Cílem je tvorba čerstvých ale dobře strukturovaných vín s velkou mineralitou a přirozeným charakterem. Naproti tomu, co bývalo na Sicílii běžné, Ottoventi sklízí své hrozny nikoli tehdy, když mají nejvyšší obsah cukru, ale když jsou dokonale zralé, a proto jsou schopni ve svých vínech vyjádřit to nejlepší z hlediska aroma, chuti a struktury a zachovat u toho osvěžující kyselinu. Sklizeň proto obvykle končí o dva až tři týdny dříve než jsou tradiční místní zvyky. Díky tomu jsou hrozny, a tedy i vína bohatá a schopná uchovat si životnost. Tato strategie sklizně je vždy kombinována s manuální sklizní hroznů spolu s použitím technik zpracování určených k zabránění poškození a oxidaci a zachování tak zdravých hroznů po celý proces, což je naprosto klíčové při výrobě kvalitních vín.