Prosecco Bio Borgo Luna DOC Extra Dry La Vigna di Sarah

Šumivé víno v apelaci DOC v bio kvalitě z vinařství La Vigna di Sarah. 

Aromatické šumivé víno s jemným a perzistentním perlením. Světle žlutá barva se zelenými odlesky. V aroma převažuje zralé žluté ovoce a květiny. Chuť je šťavnatá a vyvážená s dlouhou dochutí.

Můžeme doručit do:
1.12.2021
Skladem (> 5 ks)
Kód: 492
255 Kč
Kategorie: Veneto
Odrůda: Glera
Typ vína: šumivé

"Borgo Luna” se vyrábí z vybraných ekologických hroznů odrůdy Glera. Po šetrném lisování probíhá fermentace za kontrolované teploty 17-19°C a poté druhá fermentace metodou Charmat. Následně víno zraje 4 měsíce v nerezových tancích.

Apelace: DOC
Hrozny sklizeny v čase 10.září-10.října a pouze ručně, pocházejí pouze z oblasti Cozzuolo
Nadmořská výška vinohradů: 100-150 m.n.m.
Počet keřů na ha: 2500 – 3500
Fertilizace pouze organická, vinohradnictví bez používání chemických látek

Alkohol: 11.3 % vol.
Zbytkový cukr: 11.5 g/l
Kyseliny: 6.2 g/l

Doporučujeme servírovat při teplotě 8°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Vinařství La Vigna di Sarah se nachází podél svahu v městečku Vittorio Veneto. V krajině, které dominuje nekonečná řada vinic, najdeme vinařství a statek. Pěstovaná réva je Glera s nejvyšší kvalitou produkce.

 ‚La Vigna di Sarah se narodila v roce 2010 a odvozuje své jméno ode mě.‘

‚Moje osobní vášeň pro víno a ještě více pro to všechno, co stojí za lahví vína, se datuje dávno do doby, kdy jsem byla ještě dítě. Chovám velkou lásku k přírodě, horám a pobytu venku. Z tohoto důvodu jsem se po studiích podnikové ekonomie v Miláně a po magisterském studiu v anglickém Notthinghamu rozhodla vrátit zpět do své vlasti, slavných kopců Conegliano Valdobbiadene. Rozhodla jsem se věnovat vinicím a výrobě vína Prosecco, vyrobeného výlučně z našich hroznů, v návaznosti na celý jeho vývoj.‘

Prosecca La Vigna di Sarah dostávají svá jména podle kopců v oblasti Rive di Cozzuolo. Víno Colle 170 Slm dostalo jméno podle kopce Carpesica; Borgo Luna odkazuje na vesnici Col di Luna, kde se nachází statek vinařství. Grappoli di Luna je naproti tomu nejinovativnější produkt - jediné Prosecco sklizené v noci. Teplota podnebí v noci je o dost nižší než teplota ve dne a v posledních letech se hrozny sklízí většinou na konci srpna, kdy jsou teploty stále velmi vysoké, což vede k riziku předčasné fermentace. Hlavní motivací je však také touha studovat účinky Měsíce na hotový výrobek, protože Měsíc má různé vlivy na svět okolo nás.

Poslední velkou inovací ve vinařství je rozhodnutí převést všech 16 hektarů na ekologické pěstování. Sarah je přesvědčena, že toto je jediná možná cesta k udržitelnosti území, pro naše zdraví a pro kvalitu hotového produktu. Sama říká, že chce, aby si její děti mohly běhat a hrát mezi řadami.

Aktuálně máme na Winehoodu od Sarah tato vína