Riesling Feinherb Steitz 2019, Rheinhessen

Riesling Gutswein z vinařství Steitz v kategorii Feinherb ročníku 2019.

Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Kód: 231
Značka: Steitz
287 Kč
Kategorie: Rheinhessen
Cukernatost: vyšší obsah zbyt. cukru
Odrůda: Riesling
Typ vína: bílé
Položka byla vyprodána…

Na nose krásně ovocité plné žlutých jablek, kdoule, divokých bylin, citrusů a medovosti, přesto velmi minerální s jiskrnou kyselinou a dlouhým trváním.
Alkohol 10,5% vol, zbytkový cukr 16,3 g/l, kyselina 7,8 g/l.
Fermentace a zrání v nerezových tancích. 


Doporučená teplota servírování: 8-10°C.
Vhodný společník pro středně pikantní asijské, indické, thajské nebo marocké pokrmy. Výborný k sýrovým talířům. Také poslouží jako skvělý aperitif.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:


Weingut Steitz se nachází na západě německé oblasti Rheinhessen, které více a více roste věhlas díky mladým vinařům posunující její kvalitu nahoru. Historie je dlouhá, přestože nikdo neví kolikátá generace nyní vinařství obhospodařuje, Christian a Diana Steitz vlastní dokumenty z roku 1512, kdy již předek Nikolaus Steitz byl vinohradníkem. Vinařství je situováno ve vesnici Stein-Bockenheim a zdejší mikroklima dává výjimečná minerální vína skvělé kvality s nezaměnitelným charakterem. Mikroklima je zde charakteristické chladnějším počasím s mírnými srážkami, vinohrady ve vyšších nadmořských výškách a znatelnými rozdíly teplot mezi dnem a nocí. Půda je vulkanického původu stará okolo 280 milionů let charakteristická nerosty, které jsou pro region Rheinhessen velmi vzácné a dávají výsledným vínům vysokou mineralitu a dlouhověkost.

Christian a Diana Steitz pracují v úzké spolupráci s přírodou a po 13ti letech práce s takovou filozofií jsou nyní v konverzi na kompletní přechod do bio režimu a čekající na certifikaci. Vinařství pracuje podle motta ‚Co nám příroda neposkytne na vinohradě, je nemožné doplnit ve sklepě‘, takže jen co skončí sklizeň, je potřeba zachovat kvalitu hroznů a zacházet s nimi nejjemněji jak je jen možné. Fermentace je spontánní, tzn. vždy jen s přírodními kvasinkami a typické pro vína z tohoto vinařství je zrání na jemných kalech, aby se v nich vyvinul charakter. Vína zrají v nerezových tancích nebo velkých dřevěných sudech.

Vinařství obhospodařuje celkem 15 ha a soustředí se na odrůdy typické pro Rheinhessen – Riesling, Sylvaner a Pinoty. Logo vinařství sjednocuje obrázek lva, který je dlouhodobým symbolem rodiny Steiz, vulkanickou půdu charakteristickou pro oblast a tvar achátu, který lze často nalézt ve vinohradech vlastnící vinařství, které je bohaté na nerost andesit.