Sekt Blanc de Noir Krásná hora 2018

Sekt z vinařství Krásná hora vyrobený tradiční metodou.

Můžeme doručit do:
1.12.2021
Skladem (2 ks)
Kód: 300
Značka: Krásná hora
389 Kč
Kategorie: Slovácko
Odrůda: Pinot Noir
Typ vína: šumivé

Blanc de Noir je víno svěží, plné s krémovou pěnou a čerstvou kyselinou ročníku 2018.
Sekt vyrobený klasickou šampaňskou metodou lisováním celých hroznů modré odrůdy Pinot Noir, kvašením v lahvi, bez síry. Rok na kvasnicích a bez dosáže.

alkohol: 12 % vol.
cukernatost: brut nature
viniční trať: Nívky, Kobylí

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:


Vinařství Krásná hora a převážná většina jejich vinohradů se nachází na Slovácku ve Starém Poddvorově. Víc než 5 hektarů vinohradů roste na jihozápadních svazích se sprašovým podložím na trati Krásná hora, kde byly první vinice založeny francouzským mnišským řádem Cisterciáků ve 13. století. Vinařství se zabývá především pěstováním tradičních francouzských odrůd – Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot.

Už od založení v roce 2009 vinařství hospodaří výhradně podle ekologických pravidel a snaží se být co nejšetrnější, proto nejsou používány herbicidy ani systémové přípravky a hnojí se vlastním kompostem a bylinou výsadbou do meziřadí. Biodiverzita ve vinicích a jejich okolí pomáhá přirozeným predátorům našich škůdců, kteří pak chrání vinice přirozeně. Vinohradníkem ve vinařství je Mikuláš Šťastný. Spolu s ním se vinařství od roku 2014 rozhodlo používat biodynamické preparáty a hospodařit podle biodynamických pravidel, aby bylo možné si ještě lépe porozumět s vinicemi a jejich půdou. Cílem vinařství není co největší úroda, ale co nejzdravější, proto výnos není vyšší než 1 kg na keř.

Budova vinařství je společným dílem vinařství a architekta Tomáše Havlíčka a její projekt získal několik ocenění za architekturu ihned po svém vzniku. Nejdůležitější je ale to, že jsou vinice na dosah ruky.

Enologem vinařství je Ondra Dubas, který se věnuje výrobě samotných vín a čím víc se jim věnuje na začátku, tím méně péče vína vyžadují během roku. Během kvašení vína hlídají všichni z vinařství i několikrát za den. U vína se, tak jako u vinic, snaží o co nejšetrnější přístup s minimem zásahů. Všechna červená a větší část bílých vín, zraje v dubových sudech na jemných kvasničných kalech. Díky sudům, kvasnicím a zdravým hroznům je množství síry ve vínech nižší a jejich výraz více přirozený.

Ročně vinařství produkuje okolo padesáti tisíc lahví, z toho zhruba 40% míří na export, především do skandinávských zemí, Velké Británie, Irska, Japonska, USA ale i Polska a dalších. V České republice vína směřují především do restaurací a barů orientovaných na víno.

Aktuálně máme na Winehoodu z vinařství Krásná hora tato vína