Zibibbo Selezioni Ottoventi 2019, Sicílie

Kód: 537
249 Kč
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
1.6.2022

Zibibbo Selezioni je suché bílé víno v apelaci DOC Sicilia. Zibibbo (jinak také známé jako Muscat of Alexandria) v nejvyšší řadě vinařství vzniklo nejužší selekcí hroznů, tak aby ukázalo to nejlepší z této odrůdy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Trocha Sicílie ve sklenici - zlatavá barva, na nose intenzivní a komplexní, květinové a ovocité aroma. Na chuti svěží, ale přesto bohaté a kulaté víno s příjemnou kyselinou, objevují se zde tóny kandovaného ovoce, květů pomeranče, broskví a bezu. Víno nese pěkný závěr podpořený minerální chutí s citrusy. 

Sklizeň proběhla ručně na začátku září. Fermentace pouze s přírodními kvasinkami za kontrolované teploty 13-16°C. 

Vinohrady se nachází v oblasti Valderice na západě Sicílie v nadmořské výšce 90 m.n.m., řez Guyot, hustota je 5000 keřů na ha a jejich stáří je 20 let. Víno je vyrobeno pouze z těch nejlepších hroznů vypěstovaných na těchto vinohradech, které jsou certifikovány jako bio a vegan. 

Alkohol: 12% vol.
Zbytkový cukr: 3,1 g/l
Kyseliny: 6,7 g/l

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Sicílie
Odrůda: Zibibbo
Typ vína: bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Ottoventi se nachází na úplném západě Sicílie ve městě Trapani. Ottoventi se zabývá výrobou vína z ekologicky certifikovaných hroznů typických pro jejich oblast a prémiového olivového oleje. V čele vinařství i rodiny Ottoventi jsou Antonino a Giuseppina. Vinařství dále od samého zrodu zaměstnává Sarru a Antonina Mazzara ve vedoucích a marketingových funkcích. Budova vinařství je postavena na úpatí hory Erice. 

Vinice se rozkládají na zhruba 40 hektarech na území Erice, Valderice a Trapani. Vinice jsou kultivované mezi pevninou a mořem za stálých vlivů středomořských větrů. Díky větru jsou hrozny suché a zdravé. Větraná vinice má nižší výskyt fytopatologií, což minimalizuje nezbytnou léčbu a proto se vinařství v tomto směru soustředí spíše na prevenci. 

Cílem je tvorba čerstvých ale dobře strukturovaných vín s velkou mineralitou a přirozeným charakterem. Naproti tomu, co bývalo na Sicílii běžné, Ottoventi sklízí své hrozny nikoli tehdy, když mají nejvyšší obsah cukru, ale když jsou dokonale zralé, a proto jsou schopni ve svých vínech vyjádřit to nejlepší z hlediska aroma, chuti a struktury a zachovat u toho osvěžující kyselinu. Sklizeň proto obvykle končí o dva až tři týdny dříve než jsou tradiční místní zvyky. Díky tomu jsou hrozny, a tedy i vína bohatá a schopná uchovat si životnost. Tato strategie sklizně je vždy kombinována s manuální sklizní hroznů spolu s použitím technik zpracování určených k zabránění poškození a oxidaci a zachování tak zdravých hroznů po celý proces, což je naprosto klíčové při výrobě kvalitních vín.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení