Grillo Punto 8 Ottoventi 2019, Sicílie

Kód: 525
175 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
1.6.2022

Punto 8 je svěží suché bílé víno z typické sicilské odrůdy Grillo v apelaci DOC Sicilia.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Grillo z vinařství Ottoventi je velmi charakteristické pro Sicílii s aroma citrusů jako je grepfruit nebo citronový květ a herbální tóny.
V chuti je víno přijemně minerální, lehké, šťavnaté a perzistentní s živou kyselinou.

Sklizeň proběhla ručně na začátku září. Fermentace pouze s přírodními kvasinkami za kontrolované teploty 16-18°C. 

Vinohrady se nachází v oblasti Agro Ericino na samém západě Sicílie v nadmořské výšce 160 m.n.m., řez Guyot, hustota je 5000 keřů na ha a jejich stáří je 23 let. 

Víno z této řady je vyrobené z organických hroznů a spojuje se v něm osobitost sicilského vinařství a čitelnost této tradiční odrůdy. 

Alkohol: 12,5% vol. 
Zbytkový cukr: 2,7 g/l
Kyseliny: 7,35 g/l

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Sicílie
Odrůda: Grillo
Typ vína: bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Ottoventi se nachází na úplném západě Sicílie ve městě Trapani. Ottoventi se zabývá výrobou vína z ekologicky certifikovaných hroznů typických pro jejich oblast a prémiového olivového oleje. V čele vinařství i rodiny Ottoventi jsou Antonino a Giuseppina. Vinařství dále od samého zrodu zaměstnává Sarru a Antonina Mazzara ve vedoucích a marketingových funkcích. Budova vinařství je postavena na úpatí hory Erice. 

Vinice se rozkládají na zhruba 40 hektarech na území Erice, Valderice a Trapani. Vinice jsou kultivované mezi pevninou a mořem za stálých vlivů středomořských větrů. Díky větru jsou hrozny suché a zdravé. Větraná vinice má nižší výskyt fytopatologií, což minimalizuje nezbytnou léčbu a proto se vinařství v tomto směru soustředí spíše na prevenci. 

Cílem je tvorba čerstvých ale dobře strukturovaných vín s velkou mineralitou a přirozeným charakterem. Naproti tomu, co bývalo na Sicílii běžné, Ottoventi sklízí své hrozny nikoli tehdy, když mají nejvyšší obsah cukru, ale když jsou dokonale zralé, a proto jsou schopni ve svých vínech vyjádřit to nejlepší z hlediska aroma, chuti a struktury a zachovat u toho osvěžující kyselinu. Sklizeň proto obvykle končí o dva až tři týdny dříve než jsou tradiční místní zvyky. Díky tomu jsou hrozny, a tedy i vína bohatá a schopná uchovat si životnost. Tato strategie sklizně je vždy kombinována s manuální sklizní hroznů spolu s použitím technik zpracování určených k zabránění poškození a oxidaci a zachování tak zdravých hroznů po celý proces, což je naprosto klíčové při výrobě kvalitních vín.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení