Nero d'Avola & Syrah Ottoventi 2017, Sicílie

Kód: 531
235 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
7.7.2022

Cuvée odrůd Nero d'Avola (60%) a Syrah (40%) v apelaci Terre Siciliane IGT. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nero d'Avola & Syrah z vinařství Ottoventi vzniklo, aby spojilo to nejlepší, co mohou tyto odrůdy nabídnout a poskytlo tak harmonický a osobitý blend s důrazem na tradici sicilského vinařství. 

Víno v sobě kombinuje ovocité aroma zralých švestek a tmavých lesních bobulí s kořením pepře a lékořice. Má příjemnou kyselinu a sametové, dobře zakomponované třísloviny. 

Sklizeň proběhla ručně na začátku září. Fermentace pouze s přírodními kvasinkami za kontrolované teploty 25°C. 
Proběhla také malolaktická fermentace. 
Víno zrálo 12 měsíců v dřevěných sudech typu barrique.

Vinohrady se nachází v oblasti Valderice na západě Sicílie v nadmořské výšce 150 m.n.m., řez Guyot, hustota je 4400 keřů na ha a výnos 6500 kg na ha. Stáří keřů je 14 let. 

Hrozny pro toto víno mají bio a vegan certifikaci. 

Alkohol: 14 % vol.
Zbytkový cukr: 5,8 g/l
Kyseliny: 5,3 g/l

Doplňkové parametry

Kategorie: Evropa
Odrůda: Cuvée červené
Typ vína: červené

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Ottoventi se nachází na úplném západě Sicílie ve městě Trapani. Ottoventi se zabývá výrobou vína z ekologicky certifikovaných hroznů typických pro jejich oblast a prémiového olivového oleje. V čele vinařství i rodiny Ottoventi jsou Antonino a Giuseppina. Vinařství dále od samého zrodu zaměstnává Sarru a Antonina Mazzara ve vedoucích a marketingových funkcích. Budova vinařství je postavena na úpatí hory Erice. 

Vinice se rozkládají na zhruba 40 hektarech na území Erice, Valderice a Trapani. Vinice jsou kultivované mezi pevninou a mořem za stálých vlivů středomořských větrů. Díky větru jsou hrozny suché a zdravé. Větraná vinice má nižší výskyt fytopatologií, což minimalizuje nezbytnou léčbu a proto se vinařství v tomto směru soustředí spíše na prevenci. 

Cílem je tvorba čerstvých ale dobře strukturovaných vín s velkou mineralitou a přirozeným charakterem. Naproti tomu, co bývalo na Sicílii běžné, Ottoventi sklízí své hrozny nikoli tehdy, když mají nejvyšší obsah cukru, ale když jsou dokonale zralé, a proto jsou schopni ve svých vínech vyjádřit to nejlepší z hlediska aroma, chuti a struktury a zachovat u toho osvěžující kyselinu. Sklizeň proto obvykle končí o dva až tři týdny dříve než jsou tradiční místní zvyky. Díky tomu jsou hrozny, a tedy i vína bohatá a schopná uchovat si životnost. Tato strategie sklizně je vždy kombinována s manuální sklizní hroznů spolu s použitím technik zpracování určených k zabránění poškození a oxidaci a zachování tak zdravých hroznů po celý proces, což je naprosto klíčové při výrobě kvalitních vín.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení