Riesling Ried Heiligenstein Barbara Öhlzelt 2018, Kamptal

Kód: 141
685 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
1.6.2022

Nejvyšší Riesling Barbary Öhlzelt z jedné z nejlepších tratí v Kamptalu v apelaci Kamptal DAC Reserve. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jemně žlutá barva, na nose je Heiligenstein charakteristicky minerální.
Přísný s velkým potenciálem.

zbytkový cukr: 4,3 g/l
kyseliny: 5,3 g/l
alkohol: 13,5 % vol.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kamptal
Odrůda: Riesling
Typ vína: bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:


Weingut Barbara Öhlzelt

Barbara Öhlzelt vyrábí pouze bílá vína se zaměřením na Grüner Veltliner a Riesling, k těmto dvoum hlavním odrůdám ještě Barbara ve spolupráci se svým manželem produkuje Kamptal Verjus, který je vyráběný z kyselé šťávy horznů a má velké uplatnění ve vaření a při míchání nápojů.

Vinařství založila v roce 2004, kdy vytvořila vína svého prvního ročníku a dostala se na trh. Poté co Barbara strávila čas v Mnichově a ve Vídni, vrátila se v roce 2004 do Kamptalu do Zöbingu, aby převzala vinařství svých rodičů. Vinařství se rozrostlo z původních 2,5 ha na 6 ha. Barbara říká, objem vína z 6ti ha přesně sedí kapacitě jejího tradičního sklepa a nechtěla by vinařství už příliš zvětšovat.

Co se týče samotného vinohradnictví, ruční práce je pro Barbaru ve vinohradě zásadní. Když jmenujeme například vinohrad Kogelberg, který je 65 let starý a o který pečuje výhradně ručně bez použití traktorů a dalších strojů.

Všechna vína reprezentuje symbol jejího oblíbeného zvířete ‚Weinberggeiss‘ neboli viniční kozy, která je symbolem tradičního rakouského vinaření, pokory a úrody. Vína jsou vinifikována v tradičním sklepě, který je zrenovován pro současné potřeby Barbary a jsou rozdělena do tří kategorií – řada Kitz, poté Zöbinger, což je označení pro charakteristická vína z oblasti, ze které vinařství pochází a poté vína z jednotlivých vinic z těch nejlepších poloh. V roce 2007 rozšířila svůj sortiment o Verjus, který vytváří se svým manželem, oceňovaným rakouským kuchařem, Karlem Schwillinskym a který propojuje jejich lásku ke gastronomii.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení